Ακτή Δηλαβέρη 29, Πειραιάς 185 33 +30 210 412 2092

ΣΧΕΤΙΚΑΜΕ ΕΜΑΣ

Είναι κάποια μέρη που αποτελούν σημεία αναφοράς, για διαφορετικούς λόγους το καθένα. Το μικρολίμανο και η Καστέλα έχουν να υπερηφανεύονται για ένα από τα παλιότερα και πιο γνωστά στέκια της περιοχής και όχι μόνο. Με φήμη που ξεπερνά πλέον τα στενά όρια Αθήνας και Πειραιά, η All time classic ψαροταβέρνα ‘’Δουράμπεης’’, συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα απλής ψαροφαγίας.

Ένας χώρος που σε κάνει να νιώσεις άνετα απ’ την πρώτη στιγμή. Με τα μεγάλα στρογγυλά παράθυρα να θυμίζουν καράβι, την ψάθα στον τοίχο να φέρνει μια… θαλασσινή αύρα και με τις φωτογραφίες από το Φάληρο του ’50 και του ’60, να παραπέμπουν σε μια άλλη, μακρινή και γλυκιά εποχή.

Οι γεύσεις, σαν να μη θέλουν να χαλάσουν το υπόλοιπο σκηνικό. Απλές, καθαρές, αναλλοίωτες όλα αυτά τα χρόνια. Για τους λάτρεις των οστρακοειδών, τον πρώτο λόγο έχουν τα θαλασσινά κυδώνια, τα ψητά χτένια αλλά και αχνιστά μαγειρευτά όστρακα. Στα ορεκτικά εξάλλου, περιλαμβάνονται πιάτα, που χρόνια τώρα, αποτελούν σταθερές γευστικές αξίες στο μενού. Σπιτική ταραμοσαλάτα, πολίτικη λακέρδα, καραβιδόψιχα μαρινάτη αλλά και ψητή, η γνωστή σε όλους γαριδόσουπα και φυσικά η σπέσιαλ πράσινη σαλάτα ‘Δουράμπεης’, σήμα κατατεθέν του εστιατορίου.

Στα κυρίως πιάτα και πιο συγκεκριμένα στα ψάρια, οι επιλογές ποικίλουν ανάλογα τη μέρα που θα βρεθείτε στο κατάστημα και τα είδη που τα καϊκια θα έχουν προμηθεύσει. Φρέσκα φαγκριά, τσιπούρες, λαβράκια, συναγρίδες, σφυρίδες, μπαρμπούνια από Κυκλάδες, Κρήτη, Κύθηρα. Αλλά και καραβίδες από Χαλκίδα και γαρίδα ‘’γάμπαρη’’ από τον Πλαταμώνα για μακαρoνάδα.

Το επιδόρπιο είναι κι αυτό υπόθεση… σπιτική. Γλυκά κουταλιού από μήλο και πορτοκάλι έως νεραντζάκι, σταφύλι και περγαμόντο, ζεστοί λουκουμάδες με μέλι, κανέλα, καρύδι και με εξαιρετικό παγωτό στο πλάι αλλά και γλυκό κυδώνι φούρνου. Η επιλογή είναι δύσκολη αλλά και γλυκιά.